Headweb

Nättjänsten headweb.com är ett helt nytt sätt att hyra filmer på. Tjänsten är nämligen en så kallad on demand service för filmer som man sedan kan se på sin dator, sin Boxee, Playstation 3 eller Linux när man vill. På ett sätt kan man säga att Headweb är ett lagligt alternativ till att ladda ner olika filer, serier och filmer olagligt, vilket både innebär en viss risk (då allt fler tillslag görs mot dem som sysslar med detta) och även är något en del kan ha moraliska invändningar mot.

Förutom att Headweb är lagligt har deras tjänst också den fördelen att alla filmer håller mycket god kvalitet, vilket förstås inte alls är fallet när man laddar ned något, då vet man ju aldrig vad man i slutändan får. Dessutom ger tjänsten användaren friheten att titta på filmerna i princip när som helst, och på väldigt många olika ställen. Det är med andra ord den perfekta tjänsten för dig som gillar filmer, men som även vill vara så flexibel som möjligt.

Vilka driver headweb.com?
Headweb är ett svenskt företag, baserat i Stockholm, som funnits sedan 2006. Idag är företaget verksamt i andra länder än Sverige också, men företagets huvudsakliga och största marknad är fortfarande Sverige, vilket är bra för svenska användare, då sortimentet är anpassat för svenska kunder.

Headwebs sortiment
Något som gör headweb.com till en ännu bättre tjänst är att de har ett mycket brett och stort sortiment. Allt från stora, kända Oscar-vinnande filmer till mindre independent filmer finns i sortimentet.

Alla filmerna är dessutom indelade i olika genrer, som till exempel action, dokumentärer, drama, komedier, kortfilmer, krigsfilmer, musikaler, romantiska filmer, tecknade filmer, thrillers med mera, så att man enklare kan hitta det man söker i sortimentet. Du kan även hyra tv-serier och filmer i mindre populära genres som westerns hos Headweb om du vill det.

Hur fungerar tjänsten?
För det första måste du vara 18 år gammal, dvs. myndig, för att få använda tjänsten. Du kan använda tjänsten även om du bara är 16 år gammal, men då måste du ha målsmals tillåtelse för detta och detta ska lämnas i förväg.

Om du uppfyller ålderskraven kan du skapa ett konto hos headweb.com. Du bör även läsa villkoren för tjänsten i samband med att du gör detta. Sedan letar du helt enkelt upp den film eller de filmer som intresserar dig, trycker på “Köp” eller “Hyr” som är de två alternativ som du har att välja på, och går vidare till kassan.

Väljer du att hyra filmen kommer den att överföras till din dator samtidigt som du tittar på den. Detta innebär att du måste vara uppkopplad mot internet under hela den tid du tittar på filmen. Väljer du att hyra filmer rekommenderas du att titta på den korta förhandstitten som finns av varje film. Detta gör du för att säkerställa att du har en tillräckligt snabb internetuppkoppling för att klara av överföringen av datan.

De nuvarande betalningsalternativen hos headweb.com är bank- eller kreditkort från VISA eller Mastercard, samt SMS.